Geçtiğimiz günlerde kamu yayın organı NPO'da ırkçı parti PVV'nin seçim kampanyası videosu yayımlandı. Videoda İslam'ı ve Müslümanları karalama kampanyası yapılarak devlet kanalında propaganda yapılmasına izin verilmesine Hollandalılar da dahil ülkede büyük tepkilere neden olmuştu.

Hollanda Diyanet Vakfı, ırkçı parti PVV, Yayın Organı NPO ve Geert Wilders hakkında, ayrımcılık, nefret, tahrik, hakaret, tehdit, iftira ve karalama sebepleriyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

HDV Basın Açıklaması: PVV Partisi, Yayın Organı NPO ve Geert Wilders’ın Suç Duyurusu

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), PVV Partisi, Yayın Organı NPO ve Geert Wilders’ın yayınladıkları propaganda filminden dolayı, Hollanda kanunlarını ihlal ederek sınırı aştıkları kanaatindedir. Bu nedenle ismi geçenler hakkında, ayrımcılık, nefret, tahrik, hakaret, tehdit, iftira ve karalama sebepleriyle suç duyurusunda bulunmuştur.

Bu suç duyurusu, PVV Partisi, Yayın Organı NPO ve Geert Wilders’a yöneliktir. Savcılık, beyannamemizin sonraki adımı olarak cezai soruşturmanın başlatması gerekmektedir.

HDV olarak, Savcılığın kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini ve sürecin devamı için uygun bir karar alacağını umuyoruz. Avukatlarımız bu süreci yakından takip edeceklerdir.



https://www.youtube.com/watch?v=NoBeCQhWFfY

SONHABER.EU