Kuzey Amsterdam'da bulunan Waterlant College okulunda tek Hollandalı öğrenci olduğu belirtilne 13 yaşındaki Mees, okulda yabancı çocuklar tarafından dışlandığını ve 'kut Nederlander' ifadesiyle kendisiyle dalga geçtiklerini aktardı.

Mees, kendisine yapılan ayrımcılıktan dolayı yalnızlaştığını bu sezon başladığı okulda sonbahar tatiline kadar dayanabildiğini ancak artık o okula gitmek istemediğini ve başka bir okula yazıldığını belirtti.

Okulda öğrencilerin sadece Türkçe ve Faslıların dilinin kullanıldığını söyleyen Mees, kantinde hep yalnız oturduğunu ifade etti. Mees'ın babası okulun bu konuda sessiz kaldığını ve Mees'e güvenli bir ortam oluşturamadıkları gerekçesiyle başka okula yazdırdıklarını açıkladı.

Konunun Hollanda basınında geniş yer alması ve babanın PvdA Milletvekili Amma Asante'ye e-mail yoluyla ulaşıp Mees'ın yaşadıklarını iletmesinin ardından durumun mecliste dile getirildiği belirtildi.

Yaşananlar kabul edilemez bir yanlış ancak bu durumu yabancılar her gün yaşarken sessiz kalan siyasilerin ve medyanın, konu Hollandalı olunca nasıl bir tavır takındıkları günyüzüne çıkmış oldu. Ülkede yaşanan çifte standart ve ikinci sınıf vatandaş algılarının topluma işlediği ve yapılan baskılar sonucu bu tip davranışlara neden olduğu açıkca görülüyor.

SONHABER.EU