2014 yılında Hollanda karayollarında kesilen cezaların neredeyse yüzde 31’i A2 karayolunun Vinkeveen, Baambrugge ve Breukelen mevkilerinde kesildi. Devletin kasasına giren ceza miktarı 48 milyon euroyu buldu.

Merkez Adli Tahsilat Dairesi (Centraal Justitieel Incassobureau - CJIB) verilerine dayandırılarak verilen Volkskrant haberinde Utrecht Amsterdam arasındaki A2 karayolunda geçtiğimiz yıl içinde toplam 989 bin araca, hız sınırını aşmaktan ceza kesildiği belirtildi.

Vinkeveen/Baambrugge arasındaki yolda neredeyse yarım milyona yakın araç sürücüsüne ceza kesildiği belirtilen haberde, bu yolun devlet kasasını dolduran en verimli yol olduğuna dikkat çekildi. Başka bir değişle bu güzergâh üzerinde dakikada bir sürücüye ceza kesiliyor.

CJIB verilerine göre yılda 500 milyon euro trafik cezası tahsil ediliyor. Kesilen cezaların büyük çoğunluğu yerleşim alanlarında kesilen cezalardan oluşuyor. Bu bölgelerde toplam 2,8 milyon trafik cezası kesilirken otoyollarında kesilen ceza miktarı 2,6 milyon adeti buluyor.

Öte yandan her ne kadar A2 kara yolunda 3 yıldır hız kontrol projesi uygulansa da ANWB’ye gelen şikayetlerin de arttığına dikkat çekiliyor. A2 karayolunda akşam saat 19.00’dan itibaren azami hız haddi saatte 130 km. Ancak Vinkeveen bağlantısından Amsterdam bağlantısına kadar olan kısa mesafede hız haddi saatte 100 kilometreye düşüyor.

© SONHABER.NL