DENK aracılığıyla yapılan başvurular parti başkanı Farid Azarkan tarafındna ilgili bakanlara iletilecek ve sonuçları takip edilecek. Konu ile ilgili yayınlanan basın açıklamasında başkan Azarkan şunları kaydetti:

“Herhangi bir devlet kurumu tarafından etnik arka planı sebebiyle ayrı bir muameleye ya da ayrımcılığa maruz kalan herkesi bu durumu bildirmeye davet ediyorum. Toplumdan yükselecek güçlü bir sinyal, hükümeti daha hızlı hareket etmeye ve çözüm için gerekli baskının oluşmasına yol açacaktır.”

Konu ile ilgili ilk önemli gelişme olan vergi dairesindaki bazı yüksek memurlar hakkında bizzat sorunlu devlet bakanının savcılığa şikayette bulunmasını da değerlendiren Azarkan; “Bu son olay gösterdi ki, devlet içinde önyargı, etnik profil oluşturma, ayrımcılık ve ırkçılık var. Bu durum kabul edilemez ve anayasaya aykırıdır. Devlet anayasayı ayaklar altına alamaz” dedi.

Devlet kurumlarından birinde etnik profil, ırkçılık, ayrımcılık veya önyargı uygulamasına dair bir şikayetiniz varsa bu linkten başvurabilirsiniz: MELDPUNT ETNISCH PROFILEREN DOOR OVERHEIDSINSTANTIES

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet