DENK partisi içindeki çekişmeler devam ederken mevcut başkan Farid Azarkan, Integis adında bir araştırma şirketine yaptırdığı inceleme sonucunda Tunahan Kuzu’nun parti görevleri sırasında sınırları aşacak bir davranışının tespit edilmediğini açıkladı.

Mart ayında parti başkanlığından istifa eden Kuzu aleyhine bir kadınla gayri meşru ilişki yaşadığı şeklinde suçlamalar yapılmıştı. Ancak Kuzu, bu durumun partiyi birlikte kurdukları Selçuk Öztürk tarafından “kardeş katli” için oluşturulmuş bir algı operasyonu olduğunu açıklamıştı.

Kuzu’nun görevden ayrılmasının ardından parti başkanlığını devralan Azarkan tarafından yaptırılan araştırmada, bahsi geçen kadınla bir görüşme gerçekleşmediği ve kadının bunu istememesinin sebep olduğu bildirildi. Kadının Kuzu aleyhinde herhangi bir şikayette bulunmamış olması da bir başka gösterge kabul edildi.

Mevcut DENK başkanı Azarkan, bu araştırmanın normalde 2018’de parti yönetiminde bulunan Öztürk ve arkadaşları tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. Azarkan’a göre şu anda yaşananlarda Kuzu’nun sınırları aşan bir davranışgta bulunmadığının net olarak ortaya çıkmış oldu.

Tunahan Kuzu ise bu araştırma sonuçlarından sonra kendisini daha güçlü hissettiğini söyledi ve “sahip olduığum her şeyle seçmenlerimizi temsil etmeye devam edeceğim” diye ekledi.

Bu arada DENK içindeki çekişme devam ediyor. Parti yönetiminde kalan 2 kişinin kendisini başkanlıktan azletmesini kabul etmeyen Azarkan görevine devam ediyor. Tunahan Kuzu da bu süreçte Farid Azarkan’ın başkanlığını destekliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Ufuk.nl