İnternet üzerinden haberleşerek otobüs ve kiraladıkları özel araçlarla Edirne'ye akın eden 250 Suriyeli mülteci, Almanya'ya gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na yürümek istedi. Polisin izin vermediği mültecilerle birlikte jandarma ve polis ekipleri 3 bin Suriyeliyi şehir girişinden geri çevirdi.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir başta olmak üzere çeşitli illerde yaşayan ve sosyal medya üzerinden haberleşen Suriyelilerin Edirne'ye geleceğini bilgisini jandarma ve polis ekiplerini harekete geçirdi.

Güvenlik güçleri, İçişleri Bakanlığı'ndan oturma izin belgesi olsa dahi farklı illere seyahat edemeyecekleri yönündeki genelge uyarınca 3 bin Suriyeli sığınmacıyı kent girişinde geldikleri araçlarla geri çevirdi.

Edirne'ye gelmeyi başaran ve otogarda oturma eylemi yapan 250 kişilik grup adına konuşma yapan Ahmet Mihtaki, deniz yolundan gidişlerin boğulmayla sonuçlandığı böyle bi yola başvurduklarını söyledi.

Mihtaki, "Biz kimseden korkmuyoruz. Buraya gelirken biz ölümü ve tüm zorlukları göze aldık. Amacımız Almanya'ya gitmek. Türk insanı, askeri, polisi çok iyi ve merhametli. Bize yardımcı olup karışmasınlar yürüyerek sınırı geçmemize izin versinler. Sınırı geçip yaşamaya gideceğiz. Ülkemizde savaş olduğu için gidiyoruz bizi anlasınlar"dedi.

Suriyeli 250 mülteciden aralarında 100'ü ikna edilerek tahsis edilen otobüslerle İstanbul'a gönderildi. Diğer 150 Suriyelinin otogarda bekleyişi sürüyor.

©SONHABER.EU