Azerbaycan Türk Kültür derneğinin,değerli başkanı İlhan Aşkın ve yönetim kurulu üyelerinin katkılarıyla 24.12.2017 Pazar günü Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Programla ilgili dernek tarafından yapılan açıklama:

Dernek lokalimizde üç etkinliği birden ifa ettik.Derneğimizin yönetim kurulunda olan değerli kardeşimiz Osman beyin kız kardeşinin vefatından dolayı taziyelerimizi ilettik ve kardeşimizin acısını paylaştık.
Daha sonra bin yıllar geçsede Türk Milleti tarafından asla unutulmayacak olan yüreğimizi bugün bile yakan bundan 104.Sene önce vukuu bulan Sarıkamış Allahuekber dağında Türk vatanı için şehadet şerbetini içen Aziz ve kahraman ecdatımızı Kuranı Kerim okuyarak dualarla rahmetle ve bir o kadarda gururla yad ettik.
Gururla dedim evet gururla yad ettik.Böyle bir ecdatın torunu olmaktan vatanı için canından vaz geçen vatan sevdalısı bir nesil yetiştirmiş Türk Milletinin ferdi olmakan gurur duyduk.Allahım tüm şehidlerimize rahmet eylesin.
Bizleride onlar layık torun olmayı nasip eder inşallah Allahım.
Daha sonra Hollandada yaşayan ÖZBEK Kandaşlarımızla Türk ve Türk Dünyası üzerine fikir alış verişinde bulunduk.İnşallah önümüzdeki günlerde Özbekistan BUHARA Türk derneğimizide kuracağız.
2018 yılı Nevruz kutlamalarımızıda daha çok katılımla kutlamayı düşünüyoruz.
Bu vesileyle başta Türk Dünyası olmak üzere 2018 yılının tüm insanlığa huzur, barış,kardeşlik getirmesini diliyoruz.
Selam ve saygılarımızı sunuyoruz.
Azerbaycan Türk Kültürü Derneği Adına.

İlhan Aşkın

SONHABER.EU