Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden genel başkan seçildi

Ankara Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde, yapılan seçim sonuçlarına göre 1431 oy kullanılırken, 1428 oyun geçerli, 3 oyun ise geçersiz sayıldığı açıklandı. Geçerli oyların tamamını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan seçildi. 

Kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu da açıklanırken, AK Parti tüzük değişikliğine giderek MKYK üye sayısını 50'den 75'e çıkardı.

Metin Külünk MKYK üyesi oldu, Mahir Ünal liste dışı kaldı

Yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu da düzenlenen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde belli oldu. 

Avrupa Türk toplumunun yakından tanıdığı ve sevdiği Metin Külünk'ün yanı sıra eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Grup başkanvekili Özlem Zengin ve Şamil Tayyar da MKYK'da yer alan dikkat çekici isimlerden oldular.  

İYİ Parti'den istifa edip, AK Parti'ye katılan Tuba Vural Çokal'da listeye giren yeni isimlerden oldu. Ayrıca eski milletvekillerinden Abdurrahman Kurt ve AK Parti'nin kurucu üyelerinden Ayşe Böhürler de listeye giren yeni isimler arasında yer aldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile birlikte MKYK listesinden 22 kişi liste dışı kalırken, 47 yeni isim ise yeni MKYK üyeliğine seçildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU