Corendon genel müdürü Steven van der Heijden; “eğer biz Türkiye’ye uçamıyorsak, rakiplerimizin de uçmasına engel olun” dediği açıklamasında, her halukarda 22 temmuza kadar Türkiye uçuşlarını iptal ettiklerini ve hükümetin turuncu kod uygulamasını kaldıracağı güne kadar da uçuş organize etmeyeceklerini ekledi.

Corendon açıklamasında, halen Amsterdam’dan haftada 70 civarında Türkiye uçuşu olduğu ve bunların tamamının, bakanlığın ve başbakan Rutte’nin bahsettiği gibi turuncu kod uygulamasında düzenlenmesine izin verilen acil seyahatler olmadığını hatırlatıldı.

KLM ve Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen uçuşlarla ilgili herhangi bir müdahale ve açıklamanın olmamasını, eşit şartlar altında rekabet ilkesine aykırı bir durum olarak vurgulayan Corendon, çağrısını şu şekilde dillendirdi:

“Çağrımız şudur; eğer biz Türkiye’ye uçamıyorsak, diğer tatil amaçlı uçuşları da engelleyin ve bu gibi sakıncalı tatil beldelerine uçuş yasağı koyun.”

Bunun yanısıra Corendon genel müdürü, yakın bir tarihte Türkiye’ye seyahat kodunun değiştirileceğini beklediklerini ve Türkiye’nin tatil beldelerinde tehlikenin Hollanda ile aynı hatta daha az olduğunu belirtti.

Corendon, yaşanan ekonomik daralma nedeniyle mecburen çalışanlarından bazıları ile yollarını ayırmak zorunda kalacaklarını açıkladı. Sayı olarak yüze ulaşmasa da 50 ya da 60 kişinin işine son verileceği belirtildi. Ayrıca geçici iş sözleşmesiyle işe alınanların sözleşmeleri uzatılmayacağı da ilave edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU