Buurlink Vakfı ve Araştırma bürosu Panelwizard tarafından 1000 kişi ile yapılan anket sonuçları, çoğunluğun komşuları hakkında dedikodu yaptığını ortaya çıkarttı.

Yapılan dedikoduların konu başlıkları ise asosyal davranışlar, çevreye verilen sıkıntılar ve komşunun evini veya bahçesine yaptırdığı tamiratlar olarak görüldü.

Öte yandan dedikodu yaptığı için utanmayanların sayısı da oldukça yüksek çıktı. Sadece her 10 kişiden biri, yaptığı dedikodudan pişman olduğunu belirtti.

Erkekler ve kadınlar arasında da dedikodu yapmak ile ilgili farklılıklar bulunuyor. Kadınların erkeklere göre daha fazla komşularından bahsettiğini belirten uzmanlar, erkeklerin yüzde 50’sinin kadınların ise yüzde 60’ının dedikodu yaptığını belirtiyor. Bunun yanında komşu çocuklarından şikayet edenlerin çoğunluğunu da kadınlar oluşturuyor.

Bölgelere göre bakıldığında en az dedikodu yapanlar Zeeland bölgesinde çıktı. Zeelandlıların yüzde 85’i dedikodu yapmadığını belirtirken en fazla dedi kodu yapanların yüzde 63 ile Utrecht ve yüzde 58 ile Güney Hollanda olduğu gözlemlendi.

Utrechtlilerin dedikodu yaptığı konuların başında asosyal davranışlar ve çevreye verilen sıkıntıların yanı sıra komşuların ilişkileri de gelmekte

© SONHABER.NL