Bu hafta Temsilciler Meclisinde çocuk istismarı konuşulacak. Gündeme gelecek olan bu konu öncesinde Den Haag’a yakın kaynaklara göre partiler ve Devlet Sekreteri arasında geçtiğimiz hafta bir karar alındı.

Başta VVD olmak üzere birçok partinin desteklediği, doktorlar, yardım ekipleri ve öğretmenler gibi toplumun kilit kişilerini oluşturan vatandaşların, çocuk istismarı şüphesi bulunan vakalarda zorunlu ihbarda bulunmalarına yönelik yasa tasarısı, Devlet Sekreteri Martin van Rijn ile yapılan görüşmede karara bağlandı.

Kaynaklara göre Van Rijn önümüzdeki dönem içinde çocuk istismarı olaylarında zorunlu ihbarın gerektiğini artık ihbar konusunun “isteğe bağlı” olmaktan çıkartılmasını istiyor. Yeni değişikliğin ve zorunluluğun nasıl şekilleneceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

119.000 çocuk

Hollanda’da çeşitli çocuk istismarı vakaları ne yazıkki halen görülmeye devam etmekte. Her yıl 119 bin çocuk ev ortamında istismara uğramakta. Başka bir açıklamayla her sınıfta bir öğrenci hayatında farklı bir istismara uğramış durumda.

Şuandaki sisteme göre doktorlar veya yetkili kişiler bir çocuğun istismara uğradığını beş aşamalı bir sistem sayesinde ortaya çıkartabilmekte ve daha sonra da ihbarda bulunmakta. Ancak beşinci aşlamaya geliniş olmasına rağmen ihbar zorunluluğu bulunmamakta.

© SONHABER.EU