Ortaya çıkartılan bir bilgi şimdiye kadar bilinen ezberleri bozuyor. Yapılan araştırmalar çocuk istismarı vakalarının yüzde 38’inde suçu işleyen kişinin mağdurun bir akrabası olduğunu ortaya çıkarttı.

2012-2013 yılları arasında verilen 700 mahkeme kararının incelenmesi ile ortaya çıkartılan Çocuklara Yönelik Cinsel Şiddet Raportörü araştırma verileri, çocukların daha çok akrabaları tarafından cinsel istismara maruz kaldığını gözler önünde serdi.

Çocuk istismarı vakalarında suçluların neredeyse çeyreğinin bir ebeveyn , ağabey veya üvey erkek kardeş olarak çıktığı belirtilen raporda, vakaların yüzde 13’ünde ise ikinci derece akraba olarak adlandırılan, dede, amca dayı gibi kişilerin suçlu olduğunu belirtiliyor.

RTL Nieuws tarafından yayınlanan haberde, ailelerin genellikle tehlikenin dışarıdan geldiğini düşündüğü ama asıl tehlikenin yakın kişilerden geldiğine dikkat çekilirken, Ulusal Raportör Corinne Dettmeijer’in “ormandaki korkunç ve bilinmeyen adam. Ama tehlike aslında bilinenden de yakın, bazen hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar yakın” dediği kaydedildi. Araştırma sonuçları önümüzdeki yılın başında açıklanacak.

Dettmeijer, çocuk istismarı vakalarında alına sinyallere daha hızlı cevap verilmesi gerektiğine dikkat çekerken, genellikle yabancı bir suçlu olduğunda suç duyurularını hızlı bir şekilde yapıldığını ama aile içinden bir olduğunda bu durumun geciktirildiğini belirtiyor.

© SONHABER.NL