Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı CMO'nun başkanlık görevini üstlenen Halil İbrahim Karaaslan, başkanlık döneminde yapmak istediklerini Trouw gazetesine anlattı.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Karaaslan önemli bir görev üstlenmesinin mutluluğunu yaşarken, Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı CMO'nun bir çok vatandaş tarafından bilinmediğini belirtere, öncelikle dışa dönük, vatandaşla iç içe bir organ olmayı hedeflediğini ifade etti.

Daha önce tasarlanan 'profesyonellik' projesine çok önem verdiğini vurgulayan Karaaslan, ''cami yönetimlerinde yer alan birinci nesil vatandaşlar Hollandaca diline hakim olmadıkları ve genelde yasalar/kuralları tam olarak bilmediklerinden çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyor. Bunun önüne geçmek için cami yönetimlerini profesyonelliştirmek için bir proje tasarladık. Bu konuda atılacak adımlarla camilerle ilgili önyargılar ve yeterli bilgiye sahip olunmadığı için oluşan yanlış anlaşılmaların veya yapılan hataların düzeltilmesini hedefliyoruz. Camilerimizdeki aktifiteler ve uygulamaların daha şeffaf hale gelebilmesi için buna ihtiyacımız var. Daha önceki başkanların da helal kesim gibi konularda bir çok başarıya imza attığını görüyoruz. Bir yıl içerisinde CMO'nun ülkedeki Müslümanlar tarafından bilinen bir kurum olması ve İslam'ın her kesim tarafından kabul görmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz '' dedi.

Karaaslan proje ile ilgili hükümetin de desteğini beklediklerini belirtti.

SONHABER.EU