Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da başkanlığını üstlendiği Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) içinde gerek dayanışma adı altında gerek üye ülkeleri destekleme anlayışından dolayı çifte standardın açık bir çekilde sergilenmeye başladığına dikkati çeken Çavuşoğlu, bir taraftan en kutsal değerlere saldıraların ifade özgürlüğü olarak değerlendirildiğini, diğer taraftan kendilerine yönelik en ufak eleştirelerin ifade özgürlüğü dışında saldırı olarak değerlendirildiğini aktardı. 

"Ayrımcılığı insanlık suçu olarak görüyoruz"

Çavuşoğlu, Fransa'da Eğitim Bakanı Blanquer'in konu edildiği çizgi romana sansür getirilmesine ilişkin ise "İki yüzlü ve çifte standardın güzel bir örneği." değerlendirmesinde bulundu. 

Yıllardır Avrupa'da ayrımcılık ve yabancı düşmanlığını arttığına işaret eden Çavuşoğlu, "Biz her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa karşıyız. Bunların hepsini de insanlık suçu olarak görüyoruz." diye konuştu. 

Çavuşoğlu, durumun giderek daha da kötüye gittiğine işaret ederek "Avrupa'da bunu durduracak sağ duyulu siyasetçilerden de yoksunuz." dedi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın