Hollanda’da Türkiye 26. Dönem milletvekilliği seçimlerinin yapıldığı 21-25 Ekim 2015 tarihlerinde Hollanda’ya gelen T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül başkanlığındaki heyet Hotiad’ı ziyaret etti.

HOTİAD Merkezinde Hikmet Gürcüoğlu başkanlığında HOTİAD heyeti ile bir görüşme yapan Büklbül ve heyeti, Hollanda Türk iş dünyası ve HOTİAD hakkında bilgi aldı.

HOTİAD’ın çalışmalarını takdirle ve hayranlıkla karşılayan YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül de YTB’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen 4 yıllık sürede Yurtdışı Türkler için yapılan çalışmaları, hayata geçirilen projeleri anlattı.

Yapılan mali destek proğramları, gençlik köprüsü projesi ve burslar başta olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bülbül, karşılıklı işbirliği için bu ziyaretin önemine değindi.

HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu ise Hotiad’ ın Hollanda’daki Türk Toplumu için bir model olduğunu belirtiği konuşmasında , Hollanda’daki Türk Toplumunu önemseyen ve önceleyen çalışmalara dikkat çekti. Bu çerçevede Ögrenci Buluşmaları, Başarı Ödülleri, Türkiye-Hollanda ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar ve proje destek proğramları hakkında heyeti bilgilendirdi.

Ziyaret, gelecek dönemde sosyal ve ekonomik temalı programlarda beraber çalışmalar yapılabileceği temennisiyle son buldu.

©SONAHBER.EU