Den Haag Schilderswijk bir ilke imza atıyor. Deneme amaçlı olarak başlanacak projede iyi sonuçlar alınması halinde, aynı projenin Hollanda’daki diğer okullarda da uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor.

Hollanda’nın parlamento başkenti Den Haag’ın Schilderswijk bölgesinde önümüzdeki yıl yeni bir uygulamaya başlanacak. Proje kapsamında 2 yaşındaki çocuklar okula gitmeye başlayacak. İlk denemeleri Van Ostade okulunda yapılacak olan projede minik çocuklar ilkokul öğretmenlerinden ders alacak.

Proje ile ilgili bilgiler veren okul direktörü Renald Gunsch, 2 yaşındaki çocuklara direk olarak toplama-çıkartma gibi derslerin verilmeyeceğini ve bu çocukların sınavlara tabi olmayacağını belirtti. Daha çok çocukların sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve bazı durumlardaki davranışlarının düzgünleştirilmesi için eğitim verileceğini belirten Gunsch, bu çocukların küçük yaştan itibaren eğitileceklerini vurguladı.

Diğer bakım evlerinden farklı bir eğitim verileceğine de değinen Gunsch, çocuklara HBO mezunu eğitmenlerin ders vereceğini, bu sayede ilkokul öncesi eğitime hazırlıkta da olumlu sonuçlar elde etmeyi planladıklarını dile getirdi.

SONHABER.EU