Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 2012 yılından bu yana Türkiye kökenli Belediye Başkanı Emir Kır'ın yönettiği Saint-Josse belediyesi bugünden itibaren haftada 4 iş günü uygulamasına geçti.

55 yaşın üzerindeki çalışanlar bundan böyle tam maaş almaya devam ederek haftada 5 gün yerine 4 gün çalışmayı tercih edebilecek.

Euronews'e konuşan Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, 2016 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları bu projenin birçok avantajı olduğunu, 'özel hayatla iş hayatı arasında denge oluşturulmasını ve gençlere istihdam sağlanmasını' hedeflediğini ifade etti.

Belçika'nın en tanınmış Türk kökenli siyasetçileri arasında bulunan Emir Kır, "Ekonominin dijitalleşmesi binlerce kişinin işsiz kalmasına yol açtı. İnsanların çalışma saatlerinin de bundan böyle artmayacağını biliyoruz, bu yüzden çalışma saatlerini farklı bir şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Öte yandan çalışanların taleplerine de cevap vermek istiyoruz. Bazı çalışanlar kariyerlerini farklı bir şekilde sonlandırmak isteyebilir, özel hayatlarına daha fazla zaman ayırmak isteyebilir." ifadelerini kullandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!