T.C. Brüksel Büyükelçiliği sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle;

Belçika’daki Limburg ve Genk gibi bazı bölgelerde korona virüs vakalarının yarısının Türk kökenli olduğu yönünde basında ve sosyal medyada haberler çıkmaktadır. 

Bu söylentilerin hangi verilere dayandığı bilinmemektedir. Keza Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımızda da bu yönde bilgi bulunmamaktadır. Belçika’daki Türk toplumunun sivil toplum kuruluşları ile yerel Türk basını üzerinden de bu söylentileri teyit eden bilgi alınmamıştır. Belki bir lokal hastanede yapılan bir gözlemden hareketle bu yönde genellemeler yapılması talihsiz olup, bilgi kirliliği yaratmaktadır.

Belçika’da bugün itibariyle 6235 vaka olduğu, bu hastalardan 2652 adetinin hastanelerde yattığı resmi makamlarca açıklanmıştır. 300 bin civarında nüfusa sahip Türk toplumunun içinde de tabiatıyla hasta vakaları olması kaçınılmazdır. Ancak, Türkleri olumsuz şekilde yaftalamaya yönelik haberlerin çıkmasının Belçika’daki birlikte yaşama kültürüne ve toplumsal uyuma fayda sağlamayacağı açıktır.

Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız, büyük çoğunluğu aynı zamanda Belçika vatandaşı olan Türk toplumuna düzenli olarak, Belçika devletinin açıklamış olduğu önlem ve tedbirlere uyulması, içinde bulunduğumuz dönemde çok zorunlu olmadıkça evde kalmalarının ve evden çalışmalarının kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için önemli olduğu yönünde mesajlar vermektedir.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU