MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, çöplükte çıkan ve geniş bir alana yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık vahşi çöp depolama alanında, gaz sıkışmasından dolayı çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık 12 saat sonra kontrol altında tutuldu.

Dün öğlen saatlerinde çıkan yangına, Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne ait iki uçak, iki helikopterin yanı sıra, çok sayıda arazöz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince müdahale edildi.

Çalışmalara, çevre ilçelerden takviye gelen çok sayıda itfaiye de destek verdi.

Yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle makilik ve ormanlık alana da sıçradı. Ekipler gece boyunca yaptıkları çalışmalarla yangının daha fazla alana yayılmasını önledi.

Sabah saatlerinde güçlükle söndürülen yangında, itfaiye ve orman işçileri soğutma çalışmalarına başladı. İş makineleri çöplük alanda çalışma yaparak, itfaiyeye destek verdi.

Bu arada, bölgede çıkan yangın nedeniyle tesisin bazı bölümleri yanarak, zarar gördü. Çöplükte çalışan işçilerin çocukları da yangın söndürme çalışmalarını izledi.

Öte yandan, yangının kontrol altına alınmasına rağmen, bölgeden çıkan yoğun dumanın ise ilçeyi kapladığı gözlendi.