Ancak iznin, aynı çatı altındaki kişilerin sadece bir aileyi ziyaret etmesi koşuluna bağlanması, karmaşaya neden oldu.

Belçika medyasına göre bu karar, Anneler Günü'nde birçok Belçikalı ailede "öncelik anne mi, kayınvalide mi?" ikilemine yol açtı.

Hükümetin aldığı karar uyarınca, bir çatı altında yaşayan en fazla 4 kişi, bir başka aileye ziyarette bulunabilecek. Ziyaretler, sadece bir haneyle sınırlı olacak.

Örneğin, 4 kişilik bir ailede anne ve çocuğun anneanneye, diğer çocuk ve babanın da babaanneye gitmesine izin verilmeyecek. Bu aile, anneanne ya da babaanneden sadece birini seçmek zorunda kalacak.

Aileden sadece bir kişi bile başka bir haneye ziyarette bulunursa, tüm hane halkı katılmış sayılacak. Diğer bireylerin bundan bağımsız ziyarete gitmesine izin verilmeyecek. Örneğin, evin annesi, diğer bireyler olmadan bir haneye ziyarette bulunmuşsa, baba ve çocuklar da ayriyeten o haneye yeni bir ziyarette bulunamayacak. Annenin ziyareti, tüm aileyi kapsayacak.

Bekarların ayrı ayrı kendi ailelerine gitmeleri de yasak

Eğer aynı çatı altında 4 ayrı bekar kişi yaşıyorda, bunların ayrı ayrı kendi ailelerine gitmeleri de yasak. Bu kişilerin, sadece bir aileye ziyarette bulunmasına izin verilecek.

Belçika hükümeti, salgın tehdidi henüz geçmediği gerekçesiyle, haneler arasındaki temasın mümkün olduğunca az olması amacıyla bu kararın alındığını açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız