Aktif.be haberine göre, Fırtınanın hızla sokaklarda bulunan ağaçları devirmesi ve çatılarda hasarlar yaratması ülke genelinde endişe yarattı

Edinilen bilgilere göre, aşırı rüzgarlar nedeniyle kopan ağaçlar etrafa uçuşurken, kökünden sökülen ağaçların etrafa saçılması ölümlü kazalara sebep oldu.

Ülke genelinde organize edilen karnaval, festival ve birçok etkinlik iptal edilirken, parklar, ormanlar ise halka kapandı, hastaneler doldu taştı. Düşen çatı ve kopan ağaçlar birçok araçta hasar meydana getirdi.

Ülke genelinde birçok tren seferleri iptal edilirken, yetkiler zorunlu kalınmadığı sürece sokağa çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Özellikle Gent, Wetteren, Laarne en Wichelen bölgelerinde çok sayıda ev ve işyerinin çatılarının uçtuğu ifade edildi. Bir yıldır hazırlıkları sürdürülen “GP Jean-Pierre Monseré” bisiklet yarışları iptal edildi. Belçika sahil bölgesinde bulunan “sahil tramvayı” seferlerini iptal etti.

Devlet Demir Yolları ve İnfrabel ekip oluşturarak hasar tespitinde bulundu.
Fırtına, Brüksel’de açılışıyla herkesin ilgi odağı haline gelen “Brüksel Doks” alışveriş ve eğlence merkezinin çatısında büyük maddi hasarlar meydana getirdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!