Halil Uygun / Brüksel

Üç yıl önce Brüksel’deki Zaventem havaalanı ve Brüksel'deki terörist saldırılardan ardında iki istihbarat servisi olan ADIV (Askeri İstihbarat Servisi) ve SV (Genel İstihbarat ve Güvenlik Servisi) teşkilatı terörle mücadelede bilgilerin kaybolmasını önlemek için ortaklaşa çalışacak.

Bu aydan itibaren SV ve ADIV istihbarat teşkilatı bir ‘Terörle Mücadele’ platformunda birlikte çalışacak. Bu çalışma SV teşkilatı binasında yer alacak. Bundan sonra, her iki istihbarat servisinden de analistler gelen terörizm raporlarını sistematik olarak alacaklar.

Bu, kendi ajanslarından, kendi eylemlerinden ve muhbirlerinden gelen bilgileri ve aynı zamanda yabancı istihbarat servislerinden bilgileri içerebilecek.

SV ve ADIV istihbarat teşkilatının ortaklaşa çalışması tedbir olarak terörle mücadele konusunda mutlak bir zorunlu olduğunu Adalet Bakanı Koen Geens ifade etti.

Paris’teki 13 Kasım 2015’te yapılan saldırıların ardından, bir istihbarat servisinden önemli bilgiler diğerlerine ulaşmadı. Bu bilgiler Paris’teki saldırıları koordine eden terörist Abdelhamid Abaaoud hakkında olmakta.

ADIV istihbarat servisi patronu Claude Van de Voorde, “ADIV ve SV istihbarat servisi daha önce hiç bu kadar yakın çalışmamışlardı. Bu essiz bir olay, sonunda güçlerimizi birleştiriyoruz” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!