Halil Uygun / Brüksel

Küba'da bir Amerikan deniz üssünde bulunan Guantanamo kampının derhal kapatılmasını isteyen göstericiler aynı zamanda tüm tutuklu bulunanlar serbest bırakılmasını istediler. Guantanamo Kampı, 2002 yılından itibaren askeri hapishane olarak kullanılmakta olan, Küba'daki Guantanamo körfezi askeri üssü nün bir bölümüne verilen isim olmakta.

17 Yıl önce açılan Guantanamo Kampında halen sorgusuz sualsiz tutuklananlar var
Guantanamo Kampına karşı protesto eyleminde hazır bulunan aktivist Luk Vervaet, “17 Yıl önce açılan Guantanamo Kampında halen sorgusuz sualsiz tutuklananlar var.

Tartışmalı Guantanamo askeri hapishanenin 17 yıl önce açıldığı gündeyiz. Bugün bile hala insanlar Guantanamo'da tutuklu bulunmakta. Bazı durumlarda, hiç yargılanmamış ve hiç hapishaneden çıkma ihtimali bulunmayan siyasi mahkumlar mevcut olmakta. Guantanamo Kampı, tüm uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Guantanoma'nın derhal kapatılmasını ve bütün siyasi mahkumların serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yasal sistem dışında
Luk Vervaet, "Guantanoma Kampındaki askeri Hapishane, cezaevinin herhangi bir yasal sistemin dışında olduğunu ve tüm uluslararası ve ulusal insani anlaşmalarını geçerli olmadığını göstermek için ABD toprakları dışında bir Amerikan sömürge bölgesine inşa edildi.

Tutuklulara yönelik işkence uygulamaları mevcut olmakta. Burada aktivist olarak sayımız az olsa da 17 yıl önce açılan Guantanamo Kampındaki askeri üssünden ki hapishanede insanlık dışı muamele ve işkenceler artık son bulmalı.

Yıllar önce haberlerde suya düşme gibi aşırı işkence uygulamaları ekranda izledik. Kim bilir kaç tane haksız yere tutuklanan ve bir daha serbest bırakılma yüzü görmeyecek mahkumlar vardır?” şeklinde konuştu

© SONHABER.EU