Bruxelleskorner haber sitesine göre, vergi makamları mektubunda, geçen yıl yurtdışındaki banka hesabını beyan etmeyen vatandașları uyardı.





Belçika’da ikamet eden ve yurtdışında kendi adına bir banka hesabı açan herkes, bunu kişisel gelir vergisi beyannamesinde belirtmelidir.





2017 yılında yurtdışında bir banka hesabına sahip olan Belçikalıların yarısından fazlasının (yaklaşık 200.000 vatandaș) 2018 yılında kișesel gelir vergisi beyannamesinde yurtdışı hesabını bildirmediği öğrenildi.





Yurtdışındaki banka hesabını bildirmeyen vatandaşların yüksek sayısına dayanarak, uyarı mektubundan önceki döneme para cezası kesilmeyeceğine dair karar alındı.





Gelir beyanında bulunurken yurtdışı banka hesabını da bildirmesi gerektiği konusunda vatandașların ikamet adreslerine bir uyarı mektubu gönderildi.





Yurtdışı banka hesabını bildirmeyen herkes, 50 ila 1.250 avro arasında para cezası, artı, yüzde 10 ila 200 arasında vergi artışı riskiyle karșı karșıya kalmaktadır.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!