Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Lünen kentinde yaşayan İbrahim Şahan (31), dün polis köpeğinin saldırısına maruz kalarak yaralanmıştı.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci polis köpeğinin saldırısında yaralanan Şahan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Cebeci konuyla ilgili Sabah.de'ye yaptığı açıklamada Almanya'da Türklere yönelik saldırılarda artış yaşanmasını endişe verici olarak değerlendirdi ve yaşanan gelişmelerin takipçisi olduklarını bildirdi.

Daha önce olayla ilgili bilgi veren Şahan, yol kenarında otururken yolun karşısındaki nargile kafeleri denetleyen köpekli polise “Köpeğin ağzındaki oyuncak kemik mi?” diye soru sorduğunu, bunun üzerine polisin kızarak üzerine yürüdüğünü ve köpeği üzerine saldığını belirtmişti.

Şahan, normal bir şekilde polise soru sorduğunu belirterek, “Polis ise bana, ‘Köpeğin kemiği sen olmak ister misin?’ tarzında bir şeyler söyledi. Daha sonra yanlarındaki diğer iki polis beni yere yıkıp polis köpeğini üzerime saldı. Uzun süre köpek bacağımı ısırdı. Köpek iki dizimi de feci şekilde ısırdı. Doktor 3 hafta iş göremez raporu verdi. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım ve haksız yere şiddete uğradım avukatımla görüşüp sorumlular hakkında şikayetçi olacağım'' açıklamalarında bulunmuştu.

SONHABER.EU /AA/Sabah.de