Avusturya, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için bulaşma riskinin yüksek olduğu hastane gibi yerlerde çalışan kişilerin kullandığı "FFP2" maskesini, toplu taşıma ve kapalı alanlarda kullanım zorunluluğu getiren ilk ülkelerden oldu.

Yaklaşık bir aydır süren karantinanın 8 Şubat'a kadar uzatıldığı ülkede, özellikle İngiltere'de ortaya çıkan Kovid-19'un hızlı yayılan türüne karşı hükümet 25 Ocak'tan itibaren eczane, postane ve marketlerin yanı sıra toplu taşımada kumaş ya da tek kullanımlık cerrahi maske yerine daha güçlü bir koruma sağlayan "Filtering Face Piece 2 (FFP2)" (2. derecede koruma sağlayan filtreli) maskelerinin kullanılacağını açıklamıştı.

Türk Hava Yolları, Avusturya’ya yapılacak uçuşlarda 25 Ocak’tan itibaren FFP2 ve daha üstü standartta olan maskelerin kullanılması gerektiğini duyurdu.

THY’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, alınan maske kararının 14 yaş üstü tüm yolcular için geçerli olduğu hatırlatıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU