Koronavirüs nedeniyle bu yıl Avrupalı Türklerin çoğunluğu Türkiye tatiline gidemedi. Son verilere bakıldığında tatil tercihini Türkiye'den yana yapan gurbetçi sayısında ciddi bir düşüşün olduğu görüldü.

Korona gurbetçi rakamlarını üçte bir oranında azalttı

Tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi her alanda olduğu gibi gurbetçilerin anavatanlarına gelişlerini de olumsuz yönde etkiledi. 2019 yılında 1 Haziran-24 Ağustos tarihleri arasında 1 milyon 352 bin 787 yolcu Kapıkule'den giriş yapmış, 1 milyon 31 bin 93 yolcu da çıkış yapmıştı. 

Bu yılki rakamlar ise neredeyse üçte bir oranında azalarak şu ana kadar 471 bin 287 yolcu ülkeye giriş yaparken, 357 bin 783 yolcu da Kapıkule'den çıkış yaptı.

Gurbetçilerin 'anavatana veda' yolculukları sürüyor. 

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirip Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşadıkları bölgelere dönen gurbetçiler, Kapıkule başta olmak üzere sınır kapılarından çıkış yaptılar. Gurbetçiler, yıllık izinlerini geçirmek için sevinçle geldikleri memleketlerinden buruk bir şekilde ayrılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!