Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu Avrupa Başkanı Mulkiye Aytar önderliğinde TOBB’un Brüksel’deki kendi binasında gerçekleşen toplantıya TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklı oğlu başkanlık etti.
Avrupalı Türk Girişimci kadınlarla tek tek tanışan ve yaptıkları işler hakkkında bilgi alan Hisarcıklığoğlu, Bürksel’de sadece bu toplantı için değil, aynı zamanda TOBB adına, Türkiye adına da bir ilke imza atmak için bulunduklarını söyledi. 

Planlanandan 2 saat daha fazla süren toplantıda Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’de 2007’den beri 7 bin kadın girişimcinin TOBB çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, “Avrupa’da da kadın girişimcilerimiz var. Özellikle kadın ve kadın girişimci Avrupa Birliği’nde çok etkili” diye konuştu.
Bir yıl kadar önce faaliyetlerine başlayan Avrupalı Türk Kadın girişimleri bir çatı altında toplamak için kurulan yapılanmaya “TOBB Avrupa Kadın Girişimciler Ağı” dediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Brüksel’’de katılımcıların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TOBB’dan bir ilk

12 Ekim 2016 Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Avrupa Birliği Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi Başkanı olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, bölgeden gelen temsilciler ve AB Komisyonu ile "Genişleme Stratejisi Konferansı" düzenlediklerini ifade etti.
Brüksel'deki temasları çerçevesinde, Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldıklarını belirterek, "Her ne kadar Türkiye, AB üyesi değilse de bugün Türk şirketleri Avrupa Birliği’nin içine girmiş oldu" dedi.​

Avrupa, ABD, Latin Amerika, Çin, Rusya, Asya-Pasifik ve Afrika’yı kapsayan dünyadaki global oda platformlarıyla toplantı düzenlediklerine de dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, katılımcı ülke temsilcilerine de , 15 Temmuz darbe girişimini ve ve sonrası hakkında Türkiye ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını belirtti.
Tüm Avrupa’dan gelen şirketler ile Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “AB Komisyonu ve diğer Avrupa kurumlarına şirketlerin 4 konudaki beklentilerini aktardık, ticaret konusunda iş dünyası olarak ne istiyoruz, Avrupa’nın iç pazarı halkında ne düşünüyoruz, sürdürülebilirlik konusunda ve mesleki eğitim konusundaki düşüncelerimizi aktardık değerlendirmesinde bulundu.

tobb_baskan

Hisarcıklıoğlu, söz konusu toplantıda ilk defa Türk şirketlerin 15 sandalye ile yer aldığına işaret ederek, “Her ne kadar Türkiye, AB üyesi değilse de, bugün Türk şirketleri Avrupa Birliği’nin içine girmiş oldu. 15 şirketimiz temsil edildi. Aynı zamanda bütün bu oylamalar sırasında da oy verme hakkını elde ettik ki bu ilk defa oluyor” ifadelerini kullandı. Katılacağı EUROCHAMBRES’ın genel kurulunda ise AB üyesi olmayan bir ülkeden seçilerek göreve gelen ilk EUROCHAMBERS başkan yardımcısı olduğunu belirtti.

TOBB memnun oldu, tam destek verdi

TOBB Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu Avrupa Başkanı Mulkiye Aytar da yaptığı değerlendirme konuşmasında , amaçlarının modern Türk kadınını Avrupa’da ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Kurdukları “TOBB Avrupa Kadın Girişimciler Ağı” ile Türkiye ve Avrupa’daki kadın girişimcileri bir araya getirip ortak işler yaptıklarına dikkat çeken Aytar, “Her alanda kadınları lider olarak görmek istiyoruz. Bu gün Brüksel’deki toplantımıza katılan kadınlarımız geldikleri ülkesinde adeta birer temsilcisi durumdalar. Yakın zamanda her ülkede yapılanarak birer temsilcilik açarak ağımızı Avrupa’nın en ücra köşelerine kadar ulaştırcağız. Başkanımız yaptığımız organizeden haliyle memnun olduğunu bizzat belirterek tebrik etti ve TOBB olarak TOBB Avrupa Kadın Girişimciler Ağı’na her türlü desteği vereceklerini belirtti” dedi.

©SONHABER.EU