Hollanda, Belçika ve Almanya'dan   Van’a giden iş adamları, sabah erken saatlerde Sıhke Caddesi’ndeki kurban kesim alanında bir araya geldi. Burada tekbirler eşliğinde kestikleri 14 büyükbaş kurbanın etlerini paketleyerek araçlarına aktaran iş adamları, dokuzuncu gezegen olarak nitelendirilen Bahçesaray ilçesinde belirlenen köylere giderek, ihtiyaç sahibi ailelere getirdikleri kurban etlerini dağıttı.

Bizzat Van'a giderek kurban etinin yanısıra çocuklara giyecek de dağıtan Vatan Sevdalıları Platformu yetkilileri Serdar Delibalta ve Cengiz Demirer, ayrıyetten ihtiyaç sahibi ailelere de zarflar içinde hazırlanan nakdi yardımda bulundu.

Öncelikle bu kampanyada emeği geçen, Şenol Sayılı, Zafer Gültekin, Nurettin Öztaş, Nazif Yıldız ve Ayşegül Topalak'a teşekkür eden Serdar Delibalta, kampanya ve yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, Kurban bayramlarında Van’a giderek, kırsal kesimlerdeki vatandaşlarla bir araya geldiklerini, amaçlarının Avrupa ülkeleriyle Van arasında bir gönül köprüsü kurmak olduğunu belirtti.

Delibalta açıklamasında, "Buralara vatan sevdalısı kardeşlerimizin kurbanlarını getirdik. Bu kapsamda özellikle Van’ın Bahçesaray ilçesini seçtik. Bu yıl yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın kurbanlarını burada bulunan ailelere dağıtmak için geldik. Kurbanların hepsini hayırsever gurbetçi kardeşlerimiz gönderiyor. Bizler onlara Avrupalı Türkler diyoruz. Onların destekleriyle topladık. Ortalama 4 yüz aileye kurban eti dağıttık. Uluslararası Diriliş Hareketi Van İl Başkanlıklarımız da bizimle beraber çocuklara kıyafet desteğinde bulundu. Belçika’dan gelen arkadaşlarımız, çocuklara oyuncak dağıttı. Birçok aileye maddi destekte bulundu. Bugün gönül rahatlığıyla ilçemizden ayrılıyoruz” dedi.

“Türkiye’de gidilmedik köy bırakmamak lazım”

Türkiye’de gidilmedik hiçbir köy ve mezranın kalmaması gerektiğini ifade eden Delibalta, insanların ihtiyaçlarının sürekli karşılanması gerektiğini belirtti.

Delibalta, “İlçe köylerimize gittiğimizde çok mutlu olduk. O çocukların yüzünde ki gülümseme, insanların iyi karşılaması çok mutlu etti bizi. Orada ki insanların kalplerine, gönüllerine dokunmamız lazım. Bu yüzden projemize ‘Gönül Köprüsü Projesi’ diyoruz. Avrupa’dan Türkiye’ye gönül köprüsünü kurduk. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Elimizden geldiği kadar yurt dışından iş adamları, gurbetçi kardeşlerimiz hepsi bize destek olacaklar. Kartopu gibi devamlı katlanarak büyüyecek ve tüm mezra ile köylere ulaşacağız. Cumhurbaşkanımızın da verdiği talimat gibi gönüllere dokunuyoruz. Bu anlamda kampanyamıza destek veren tüm arkadaşlarımıza ve dostlarımıza, İlçe emniyet müdürümüze, kaymakamımız ve Ak Parti İlçe Başkanımız Cumali Sabırlı ’ya çok teşekkür ediyorum. Bizleri çalışma boyunca yalnız bırakmadılar.” diye konuştu.

“Gurbetçi kardeşlerimizi burada ağırlamak istiyoruz”

Yardımda emeği geçenlere teşekkür eden Ak Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ise “Avrupa’da ki vatansever gurbetçi kardeşlerimizin Bahçesaray’da birçok mahallemize yaptıkları kurban desteği için başta Serdar Delibalta olmak üzere tüm ekipte ki arkadaşlarımıza, bu anlamlı çalışmayla kardeşlik köprüsü kurdukları için çok teşekkür ediyoruz. Sadece kurban için değil biz gurbetçi kardeşlerimizi her zaman burada ağırlamak, ilçemizde misafir etmek isteriz. Rabbim bu kardeşlik köprüsüne vesile olan herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

"Vatan, millet sevdalıları olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz"

İş İnsanı Lokman Aykaç da konuşmasında, “Bugün Van’ın Bahçesaray ilçesindeyiz. Burada İlçe Başkanımızla birlikte ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek kurban dağıtımına başladık. Vatan Sevdalıları'nın yapmış olduğu hayır faaliyetlerinde bizde katkıda bulunarak, hep beraber yardımlaşma kararı aldık. Hayırişi kürsülerde konuşmaya benzemez, sosyal medya ve kürsülerde boş konuşan arkadaşlarımız gelip Van’ın Bahçesaray ilçesini görsünler. Bu hayırda katkısı olan Avrupa’daki vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bizler Vatan, millet sevdalıları olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Vatan Sevdalıları Platformu'nun tüm kampanya için 25 bin euroluk yardım yaptığı belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın