Almanya'nın başkenti Berlin'de bugün düzenlenecek 4. İslam Konferansı'nda, FETÖ'nün etkin rol oynadığı "Almanya İslamı' başlıklı gündem maddesi tartışmaya açılacak. İslam'ı tahrif etmeye yönelik akıl dışı model, yeni bir gerilimin fitilini ateşleyebilir.

KONFERANSIN başkanı olan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "İslam Almanya'ya ait değil" sözüyle ünlü. DİTİB'in de davet edildiği konferansın fikir babaları ile katılımcılarının bir kısmının, Türkiye ve İslam düşmanları arasından seçilmesi, oldukçu düşündürücü.

İŞTE ALMANYA'NIN İSTEDİĞİ İSLAM MODELİ

DİTİB YERİNE FETÖ
DİTİB'in etkisi azaltılacak. DİTİB'e karşı liberal camiler kurulacak. Bu noktada 'Dinler arası diyalog' sözünü ağzından düşürmeyen FETÖ devreye girecek.

İMAMLARI ALMANYA ATAYACAK
DİTİB imamlarının Türkiye'den gelmesinin önüne geçilecek. Camilere Almanya'nın istediği gibi yön verebileceği imamlar yerleştirilecek.

MADDİ DESTEK SİLAHI
Camilerin Diyanet İşleri ile bağı finansman desteği verilerek koparılmaya çalışılacak. Maddi destek her defasında tehdit unsuru olarak kullanılacak.

HIRİSTİYAN MODELİ
Yasaklama ve dayatmalarla, Müslümanların Almanya ile Hıristiyanların yaşam tarzını benimsemeleri istenecek. Buna uymayanlara yaptırımlar getirilecek.
seyran Ateş2

GENÇLERİN AKLI KARIŞTIRILACAK
KADIN, erkek ve eşcinsellerin bir arada namaz kılabileceğini söyleyen Seyran Ateş gibiler ile genç Müslümanların akılları karıştırılmaya çalışılacak.

BAŞROL OYUNCULARI İSLAM DÜŞMANI

FETÖ'cü Seyran'a biri dur desin
SEYRAN ATEŞ: Almanya İslamı projesinin hazırlanmasında, onun payı olduğu biliniyor. Berlin'de bir kilisenin odasını kiralayıp mescit yaptı. Kadın, erkek ve eşcinsellerin önüne geçip namaz kıldırıyor. Almanlar, sapık fikirlerini Alman toplumuna enjekte eden FETÖ destekçisi Seyran'ın fikirlerine bayılıyor.
Seyran Ateş3

Nüfus kağıdında İslam yazıyor ama...
SERAP GÜLER: Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde Uyum Sorumlusu. Bartınlı göçmen bir ailenin çocuğu ancak sadece göçmenlere değil, Türklere ve Müslümanlara karşı açıklamalar yapıyor. İslam Konferansı'na da davet edilmesinin nedeni, son dönemde DİTİB'e karşı sert tutum sergilemesi.

DİYALOG ZARAR GÖRÜR
Almanya, 4. İslam Konferansı'na, özellikle İslam'ı tahrif etmeye yönelik düşünceleri olan kişileri davet etti. Göç ve Uyum Konseyi İkinci Başkanı Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, "Temel çalışmaları agresif İslam eleştirisi olanların davet edilmesi, inançlı Müslümanların diyaloğa olan güvenini yitirir" dedi.

İSLAM KARŞITI İSLAM KONFERANSI BAŞKANI
HORST SEEHOFER: Sürekli, İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını söyleyerek siyaset yapıyor, faşistlerin ruhunu okşuyor. Son beyanatlarında durumu toparlamaya çalışsa da herkes onun Türk ve İslam düşmanı olduğunu biliyor. Konferansa başkanlık edecek olan Seehofer'in, ırkçılığın zaten tavan yaptığı Almanya'da yeni tartışma ve gerilimler başlatmayı amaçladığı düşünülüyor.

Kaynak:Sabah