Avrupa'da koronavirüs sebebiyle meydana gelen ölümler artıyor. Cenaze yardımlaşma dernekleri, ilk döneme göre vefat sayısının dört kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Avrupa’da alınan önlemlere rağmen yeni tip koronavirüs vaka sayılarının henüz önüne geçilebilmiş değil. Hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Kıta genelinde virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 300 bine dayandı.

Camia’da yayımlanan habere göre, Avrupa’da cenaze hizmetlerinde de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin oluşturduğu yoğunluk da artıyor. Eylül ayından itibaren Avrupa ülkelerini esir alan ikinci dalganın etkisinin de birinci dalgadan daha fazla olduğu kaydediliyor. Avrupa’da göçmen kökenli Müslümanlar arasında da vefat sayıları arttı.

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Uyanık, koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin sayısında büyük artış olduğunu kaydetti. İkinci dalga sonrası yaşanan vefatların birinci dalgadan 4 kat daha fazla olduğunu belirten Uyanık, son 1 ayda cenaze hizmeti sunulan her 10 kişiden 4’ünün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mart ve nisan aylarında olduğu gibi, cenazelerin Türkiye’ye gönderilmesinde ya da yakınlarının eşlik etmesinde ise sıkıntı yaşanmıyor.

Mart ayında salgının Avrupa’da artış göstermesi sonrası Türkiye kökenlilerin cenazeleri Türkiye’ye gönderilmeye devam etmiş ancak cenaze yakınları cenazeye eşlik edememişti. Durdurulan uçuşlar ve kapanan sınırlar nedeniyle birçok kişi sevdiklerinin cenazesine ise katılamamıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın