Avrupa Konseyine göre, Avrupa'da 5 çocuktan yaklaşık 1'i cinsel şiddetin bir türüne maruz kalıyor. Cinsel istismar, çocuk grafisi, çocuk fuhuşu, internet üzerinden taciz veya cinsel taciz bu kapsamda değerlendiriliyor.









İngiltere merkezli Ulusal Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneğine göre (NSPCC), ülkede 20 çocuktan 1'i cinsel tacize uğruyor.









2018'de İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid'in yaptığı açıklamaya göre, ülkede internette çocuklara yönelik şiddet ve cinsel içerikli yayınlar konusunda son 5 yılda yüzde 700 artış yaşandı.









İsviçre de çocuk istismarında üst sıralarda yer alıyor. İsviçre Pediatri Derneği (SSP) tarafından toplanan son istatistiklere göre, ülkedeki çocuk istismarı mağdurlarının sayısı 2018'de bir önceki yıla oranla yüzde 10 arttı. İsviçre'nin 9,5 milyonluk nüfusuna rağmen her yıl 11 bine yakın çocuk istismarı vakası kayıtlara geçiyor.









Almanya'nın Ulm Üniversitesinin 2017'den derlediği verilere göre, ülkede her 7 kişiden 1'i çocukluk veya ergenlikte cinsel istismara maruz kaldı. Rapordaki veriler, Almanya'da yaşayanların yüzde 13,9'unun genç yaşlarında cinsel tacize uğradığından emin olduklarını gösteriyor









Vatikan'da istismar vakaları gündemden düşmüyor









Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan'da ve ona bağlı kiliselerde yaşanan çocuk istismarı vakaları dünya gündeminden düşmüyor.









Bu nedenle, Vatikan'da çocuklara yönelik cinsel istismar skandallarıyla mücadele amacıyla yeni bir yasa çıkarıldı. Geçen ay çıkan yasaya göre, Vatikan devleti ve diplomatik temsilciliklerindeki taciz vakalarını, yetkili mercilere bildirmek zorunlu hale geliyor.









Katolik Kilisesi içindeki taciz skandallarına karşı yeterince somut adım atılmadığını savunan mağdurlar, ulusal haberlerde bu tür vakalara yeterince yer verilmediğini iddia ediyor.









İtalya'da geçen kasımda çıkan "İlahi Adalet" isimli kitaba göre, 2000 yılından bu yana 300 rahibin istismarla suçlandı, ancak sadece 140'ı soruşturmaya tabi tutulurken, suçlu bulunanların da çok azının hapse girdiği belirtildi.









Bu sebeple, istismara karışan bazı üst düzey din adamları görevinden uzaklaştırıldı veya mahkum edildi.









BBC'ye göre, Katolik Kiliselerinde son yıllarda öne çıkan vakalar şöyle:









-Şubat 2019'da, üst düzey Avustralyalı Kardinal George Pell'in 1996'da çocuk istismarında bulunduğu ortaya çıktı ve suçlu bulunarak mahkum edildi.









-ABD'de Eski Kardinal Theodore McCarrick, 1970'lerin başında New York'ta bir gence cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla, meslekten men edildi.









-Ağustos 2018’de, ABD'de 1000’den fazla çocuğun istismara uğradığı belirtilen bir raporda, 300’den fazla din görevlisinin olaya dahil olduğu iddia edildi.









-Avustralyalı Başpiskopos Philip Wilson, çocuğa cinsel istismardan dolayı mahkum edildi ve Temmuz 2018'de istifa etti.









-2018 Haziran'da eski bir Vatikan diplomatına çocuk grafisi suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.









WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın









Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!









Kaynak: AA