Son zamanlarda korona rakamları sadece Hollanda'da değil, diğer birçok Avrupa ülkesinde de artmaya başladı. Yeni sohbet bir dalgayla karşı karşıya kalan ülkeler, korona tedbirlerini sıkılaştırmaya başladı. Avrupa ülkelerinin hangi tedbirleri aldığını haberimiz de derledik

Belçika

Belçika artan vaka sayıları nedeniyle 29 Ekim'den itibaren dükkanlar, alışveriş merkezleri, sağlık kuruluşları, konser ve spor salonları, kütüphaneler ve ibadet merkezlerinde maske takma zorunluluğu getirdi.

Kişilerin aşılarının tam olduğunu, 48 saatte PCR testi yaptırarak negatif sonuç elde ettiklerini ya da yakın zamanda hastalığı atlattıklarını kanıtlayan 'Güvenli COVID Belgesi' ile girilen yerlerde ise maske takılması zorunluluğu bulunmuyor.

Kapasitesi 50 kişiyi geçen iç ve 200 kişiyi geçen dış mekanlara girişlerde, 15 Ekim'den bu yana Güvenli COVID Belgesi isteniyordu.

Almanya

Almanya'da günlük vaka sayılarının 10 bini aşması, hükümetin hayatı büyük ölçüde kısıtlayacak kararlar almasına yolaçtı.
Ülkede 2 Kasım'dan itibaren başta restoranlar olmak üzere gastronomi alanındaki işletmeler, bar, disko,  tiyatro, opera, konser, fuar, sinema ve oyun salonları ay sonuna kadar kapanacak. Ülke çapında eğlence ve boş zamanı değerlendirme amaçlı etkinlikler de yine  ay sonuna kadar yasaklandı. Okullar ve kreşler ise açık kalacak.

Fransa

Fransa'da 30 Ekim'den 1 Aralığa kadar geçerli olan kurala göre; temel ihtiyaçları karşılama ve doktor ziyaretleri gibi  mecburiyetlerin dışında, hiç kimse sokağa çıkamayacak. Olanaklar dahilinde evden çalışılacak. Restoranlar, barlar ve alışveriş merkezlerinin büyük bir bölümü kapanacak. Ancak ilk ve orta dereceli okullar açık olacak.

İtalya

İtalya'da geçen hafta başlanan tedbirlerde sinema ve tiyatro ile spor salonları, yüzme havuzları ve kayak tesisleri tamamen kapatıldı.
Restoran ve barlar ise saat 18.00'e kadar açık olacak.

İsviçre

İsviçre'de perşembe gününden itibaren geçerli olan kurallara göre; 
bar ve restoranlar saat 23.00'te kapatılacak, 50'den fazla kişinin katıldığı etkinlikler ile 15'den fazla kişinin katıldığı spor faaliyetlerine de izin verilmeyecek. Maske zorunluluğunun kapsamı genişletilirken, disko ve gece klüpleri tamamen kapatıldı.

Çekya

Çekya'da çarşamba gecesi yürürlüğe giren tedbirlere göre, saat 21.00 ile saat 04.59 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Sadece köpeğinin ihtiyacını karşılamak zorunda olanlar bu yasaktan muaf tutuldu.

Slovakya

Slovakya halen ülke genelinde geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamalarını 8 Kasım'a kadar uzattı. Öte yandan koronavirüs testi negatif çıkanlar 2 Kasım'dan itibaren sokağa çıkabilecek. Hükümet hafta sonundan itibaren yaşı 10 ila 65 arasında olan herkese  koronavirüs testleri yapmayı planlıyor.

Bulgaristan

Ülkede Perşembe gününden itibaren bar, disko, gece klübü gibi yerler iki hafta kapanacak. Spor etkinlikleri seyircisiz olarak yapılabilecek. Liseler ve üniversitelerde de uzaktan eğitime geçilecek. Konferans gibi  etkinliklere en fazla 30 kişi katılabilecek. Tiyatro, sinema ve restoran gibi yerler düşük kapasite ile faaliyet gösterecek.

Litvanya

Litvanya'da spor ve kültürel faaliyetler dışındaki tüm etkinlikler 13 Kasım'a kadar yasaklandı. Spor ve kültürel etkinliklere katılacaklar için ise kısıtlamalar uygulanacak. Çarşamba günü karantinaya alınan üç kentte (Başkent Vilnius, Kaunas ve Klaipeda) kamusal alanlarda maske zorunluluğu getirildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU