Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Amerikan ilaç firması Johnson and Johnson tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tek doz olarak geliştirilen aşının Avrupa Birliği'nde kullanımı için tavsiye kararı aldığını açıkladı. 

EMA tarafından alınan tavsiye kararının, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kısa sürede kabul edilerek onaylanması bekleniyor. Amerikan ilaç firması tafaından geliştirilen aşı, Avrupa Birliği'nde onaylanan dördüncü koronavirüs aşısı olma özelliği taşıyor. 

Avrupa İlaç Ajansı, yapılan araştırmalar sonucu aşının etkili ve güvenli olduğunu belirterek, aşının tek doz olarak kullanılacağını  açıkladı. Buzdolabında 3 aya kadar saklanabilen Amerikan aşısına ABD'de onay 28 Şubat tarihinde çıkmıştı. 

Avrupa Birliği'nde şu an BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşıları kullanılırken, AB Komisyonu tarafından onaylanması beklenen Johnson and Johnson aşısının dördüncü aşı olması bekleniyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU