Avrupa genelinde vaka sayıları mart ortalarında yükselmeye başlamış, mart sonu ve nisan başında ise en üst noktaya çıkmıştı.

Avrupa'da yaz tatilinin ardından son günlerde günlük vaka sayılarında önemli derecede artış yaşanırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) salgının mart ve nisan aylarındaki alarm noktasına yaklaştığını açıkladı. DSÖ verilerine göre Avrupa'da koronavirüs vaka sayısı 4,5 milyon kişiyi geçerken, 2,4 milyon kişinin ise hastalığı atlatarak iyileştiği bildirildi.

Avrupa'da en çok ölüm İngiltere'de yaşanıyor

Avrupa’da Covid-19’dan en çok ölümün yaşandığı yer olan İngiltere'de 41 bin 623 kişi hayatını kaybederken, salgının Avrupa’da ilk ve en ciddi etkilediği yer olan İtalya’da ise 35 bin 603 kişi yaşamını yitirdi. İngiltere ve İtalya'nın ardından Fransa 30 bin 910 kişi ile Avrupa'da en çok ölümün yaşandığı üçüncü ülke olurken, 29 bin 747 kişinin yaşamını yitirdiği İspanya ise dördüncü sırada yer aldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU