Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran İtalya’da dört kişinin hayatını kaybetmesi ve toplam vaka sayısının 150’ye ulaşması üzerine Avrupalı mevkidaşlarıyla ivedilikle bir araya geleceğini ve Avrupa’daki olası bir salgınla nasıl mücadele edileceğini görüşeceğini söyledi. Bakan basın toplantısında “Şu an için Fransa’da bir salgın durumu yok. Ama sınır komşumuz İtalya’da yakından takip ettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşanıyor” dedi.

İtalya’da salgından en çok etkilenen şehirler tecrit edilirken Avrupa’daki en büyük salgının kontrol altında tutulabilmesi adına çoğunlukla ülkenin kuzeyindeki başta Venedik Karnavalı dahil olmak üzere tüm toplantı ve gösteriler yasaklandı. Avusturya’da iki yolcunun ateşli hastalık semptomları göstermesinin ardından yaklaşık dört saat içerisinde Alp Dağları güzergahından İtalya’ya seyahat eden trenler duraklatıldı.

İtalya’da corona virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e yükseldi. İtalyan radyosu RAI, yaşamını yitiren kişinin ülkenin kuzeyinde yaşadığını aktardı. Yaşamını yitiren adamın 80’li yaşlarda olduğu ve hastanede corona virüsü sebebiyle tedavi altında bulunduğu açıklandı.

Avrupa Birliği Sağlık Komisyoneri Kriakides, Dünya Sağlık Örgütü’nün İtalya’da incelemelerde bulunacağını açıkladı. Kriakides İtalya’da yaşananların endişe yarattığını dile getirdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!