Evde bakım hizmeti veren bir hasta bakıcı, bakımını yaptığı Amsterdamlı şeker hastasına hem yüksek dozda ensülin verdi hem de ölüme terk etti.

Het Algemeen Dagblad gazetesinin suç dosyasına dayandırarak verdiği haberde, evde bakım hizmeti veren 42 yaşındaki kadının, bakımını yaptığı Amsterdamlı hastaya 2 sefer aşırı dozda ensülin verdiği ve her seferinde hastasını o halde bırakarak evden ayrıldığı belirtildi.

AD suç dosyasından elde ettiği bilgileri şu şekilde verdi:
Bakıcı 11 Ocak 2012 günü sabah saat 08.00’de hastasının evine geldi, hastanın bilincinin yerinde olduğu ancak alkol aldığı belirlendi ve ayrıca kan şekeri aşırı düşük olduğu tespit edildi. Bakıcı kadın yanındaki stajyerle birlikte ambulans çağırıp çağırmama konusunda tereddüt yaşadı, fakat daha sonra acil bir durum olmadığına karar verdi.

Bakıcı kadın uzman bir kişiye danışmak yerine hastasına 62’lik ensülin uyguladı. Aslında bu işlem özellikle kan şekeri düşük olan bir kişide tam bir felaket haline gelebiliyor ve kişinin ölümüne neden olabiliyor. Ensülin iğnesini yapan bakıcı daha sonra hastasını o şekilde bırakarak evden ayrıldı. Saat 3’de tekrar hastasının yanına gelen bakıcı, adamın bilincinin yerinde olmadığını ve nefes almakta çok zorlandığını fark etti. Yerde yatan adamın yerinden kalkamadığı görüldü. Bakıcı kadın sadece adamın başının altına bir yastık ve üzerine bir battaniye örterek yine adamı yalnız bırakıp evden ayrıldı. Akşam saatlerinde hastasının yanına gelen bakıcı adamı ölü olarak buldu.

Savcılık araştıramsı devam ediyor

Gazetenin haberine göre savcılık olayı derinlemesine araştırıyor. Adamın ölümünde ev doktorunun ihmali olup olmadığının da araştırıldığı belirtilen haberde, birçok sorunun halen daha cevapsız kaldığına dikkat çekiliyor.

9 Kasım günü Amsterdam mahkemesinde bakılacak davada, şuanda Suriname’de ikamet eden bakıcı kadının avukatının olayın nasıl gerçekleştiği hususunda açıklama getirmesi bekleniyor.

© SONHABER.NL