Hollanda basını ve siyasilerinin son dönemlerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Başbakan Rutte ile ilgili ortaya attıkları iddialarda '' Türkiye'ye boyun eğiyor '' gibi ifiadelerin yer alması olayları farklı boyutlara götürüyor.

Her fırsatta Rutte'nin yaşanan krizlerde pasif kaldığı yönünde eleştirilere yer veren Hollanda basını ve muhalefet partilerinin Rutte'nin tavırlarının Hollanda'yı küçük düşürdüğü ve özellikle mülteci anlaşmasından sonra Türkiye'ye her konuda boyun eğdiğini gündeme getiriyor.

Son anketlerde ortaya çıkan tabloda şu an seçimler olsa ırkçı Wilders'ın partisi PVV birinci parti olarak liste başında yer alıyor. Rutte'nin dış ülkelerle olan ilişkisi, mülteci sorunu ve ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılarda yetersiz kaldığını iddia eden Hollanda basını ve bazı siyasilerin, Başbakan'a karşı tavır aldıkları açıkca görülüyor.

Türkiye ile yaşanan her konuyu uzlaşı ile çözümlemeyi tercih eden Rutte bazılarını rahatsız etmişe benziyor ki, Ebru Umar olayında halkın da '' Türkiye'ye karşı net bir tavır alamazsak, artık Rutte gitmeli'' gibi yorumlar yapması dikkat çekiyor.

Rutte'nin akibetinin ne olacağı tartışılırken, Başbakan kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları sert bir dille yalanladı.

SONHABER.EU