ASBİR (Avrupa Sivaslılar Birliği) Hollanda, 4 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında gerçekleşen ve ulusal nitelikte bir kongre olan Sivas Kongresi'nin 100. yılı münasebetiyle Amstedam'da ''Sosyal yardımlaşma ve dayanışma'' adı altında bir program düzenledi.

Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği programa; T.C. Amsterdam Muavin Konsolos Akın Özden, ASBİR Genel Başkanı Yüksel Önder, ASBİR Hollanda Başkanı Göksel Soyugüzel, Türkiye'den ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) Koordinatörü Sinan Dündar, ORAN PYB Uzmanı Serdar Arslan, Avrupanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren teşkilat başkanları, STK'lar ve konuk sanatçılar katıldı.

Türkiye'den katılım sağlayan ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri Sinan Dündar ve Serdar Arslan program öncesinde Sivaslı işadamlarına ve STK Başkanlarına Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta yapılacak olan yatırımlara T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın vermiş olduğu desteği, yatırım yapılabilecek alanları ve başvuru sürecini kapsayan bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdiler.

Programda İlk sözü alan ASBİR Hollanda Başkanı Göksel Soyugüzel; 'Birlik ve beraberliğimizi koruyarak muhtaç hemşerilerimize yardımlarda bulunmak istiyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi.

Teşkilat Başkanlarını sahneye davet eden ASBİR Genel Başkanı Yüksel Önder; Hollanda'da bulunan Sivaslıların kurmuş olduğu STK'lar ile birlikte bir aileyiz.

Amsterdam'da potansiyeli olan bir oluşumuz. Zaten diğer STK'lara baktığımız zaman bünyesinde çok sayıda Sivaslı barındırdığını görüyoruz. Aktif olan bütün hemşerilerimden hiç olmazsa yüzde 5 oranında Sivas için çalışmalarını bekliyorum.'' dedi.

'Türk Vatanının ruhunu Sivas Kongresi'nde görebilirsiniz. O zaman nasıl birlik oluşturmuş isek bugün daha güçlü bir birlik sağlamak zorundayız.' şeklinde kısa bir konuşma yapan Amsterdam Muavin Konsolos Akın Özden, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Programa, sponsorlara plaket verilmesinin ardından yöresel sanatçıların sahne almasıyla devam edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!