Arnhem kenti, belediye meclis üyeleri tarafından onaylanan Groenlinks'in tasarısının ardından 2019 yılından itibaren Hollanda'nın en katı kurallara sahip çevre bölgesi olacak. Birbirinden çeşitli için hemen giriş yap.



Arnhem'de önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan tasarıya göre 2004 yılından önceki dizel araçların kentte kullanılmasına izin verilmeyecek. 2006 Yılından önceki dizel araçların ise AB kriterlerine uygun olduğu takdirde kullanılmasına izin verileceği belirtiliyor.



Hollanda'da Arnhem kenti Amsterdam, Utrecht ve Rotterdam'ın ardından hava kirliliğine neden olduğu belirtilen dizel araçların kullanılması yasaklanan dördüncü şehir oldu.



Hava kirliliği araştırmasının sonucunu bekleyen belediye, sonucun olumsuz çıkmasından dolayı böyle bir karar aldığı belirtilirken, ileride tamamen elektrikle çalışan toplu taşıma araçları gibi farklı projelerin ele alınacağının sinyalini verdi.



Konuyla ilgili açıklama yapan De Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC), bazı yerlerin çevre bölgesi olarak belirlenmesinden memnun olmadığı ve belediyelerin bu konuda farklı kararların alması da uygun bulmadığını ifade ederek, '' böyle bir uygulama yapılacaksa eğer bu bölgesel değil ülke genelini kapsamalı '' dedi.



SONHABER.EU