Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, farklı ülkelere ait muvazzaf ve fahri başkonsolosların üye olduğu Amsterdam Konsoloslar Birliği’nin başkanlığına seçildi.

Orkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birliğin 15 Aralık’ta yapılan yıllık olağan genel kurulunda bu göreve seçildiğini kaydetti.

Amsterdam bölgesinde 1975’ten bu yana hizmet veren Birliğe şu anda 50 başkonsolos ve fahri konsolosun üye olduğuna işaret eden Orkun, kuruluşun 1961 ve 1963 Viyana Konsolosluk Hukuku sözleşmelerinin hükümleri ve amaçları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Başkanlığa seçilmenin mutluluk verici olduğunu kaydeden Orkun, şöyle konuştu:

“Amsterdam’da ilk kez böyle bir görev üstleniyoruz, bundan dolayı mutluyum. Devletimizin vatandaş odaklı politikaları doğrultusundaki aktif tutumumuz sayesinde elde edilen bir başarıdır. Vatandaşlarımızın haklarının korunması için her alanda etkin olmaya gayret edeceğiz.”

Orkun, Birliğin görevleri arasında vatandaşların haklarını her açıdan en iyi şekilde gözetme, Amsterdam ve çevresindeki başkonsolosluklar ve fahri konsolosluklar arasındaki ilişkileri güçlendirerek sürdürme ve Hollanda makamlarıyla her alanda işbirliğini kuvvetlendirmenin yer aldığını dile getirdi.

Amsterdam Başkonsolosluğuna 1 Eylül 2015’te atanan Tolga Orkun, daha önce Basra Başkonsolosu olarak görev yapmıştı.

Kaynak AA