Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın Türkiye’yi riskli ülkeler arasında göstermesini sert bir dille eleştirdi. Federal hükümetin seyahat uyarısını sürdürmesi ve Türkiye’yi riskli bölge olarak kabul etmesiyle ilgili olarak Alman devlet televizyonu 1. kanalı ARD’ye konuşan Çavuşoğlu, “Bu tutum tam bir hayal kırıklığıdır” dedi.

Türkiye’de tatilini geçirecek olanların hastalanmaları halinde tedavi masraflarının karşılanacağı güvencesini veren Çavuşoğlu, “Eğer burada bir tatilci ağır hastalanırsa ve Alman sağlık sigortası masrafları karşılamazsa Türkiye tüm tedavi giderlerini üstlenecektir” diye konuştu.

Alman mevkiidaşı Heiko Maas ile yaptığı telefon görüşmesinde seyahat uyarısının sürdürülmesi kararının siyasi bir karar olduğunu açıkça belirttiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye salgınla mücadelede Almanya kadar başarılı bir şekilde mücadele verdi, veriyor. Seyahat uyarıları ve riskli bölge olarak sınıflandırılması Türkiye’ye yapılan bir haksızlıktır” dedi.

Türk ve Alman sağlık sistemlerinin dünyanın en iyisi olduğunu, turizm için hijyen standartlarının en üst düzeyde garanti altına alınması için tedbirler aldığını ve TÜV ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, telefonda görüştüğü Bakan Heiko Maas’tan Türkiye’deki hazırlıkları kontrol etmesi için Alman uzmanları Türkiye’ye göndermesini istediğini söyledi. Türkiye, böylece şimdi Almanya’dan bir heyet bekliyor.

Ayırca bu güvencenin yurtdışında yaşayan tüm Türk vatandaşları için de geçerli olduğu bildirildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız