Almanya'da yoksullara gıda ve yiyecek yardımı yapan "Essener Tafel" derneği yabancılara yönelik ayrımcı tutumunu sürdürdü. Sitemizden pinbahis giriş adresine ulaşabilirsiniz.

Alman basınında çıkan haberlerde, bir süre önce sadece Alman vatandaşlarına yardım dağıtma kararı alan derneğin, bu hafta da yabancılara gıda fişi vermediği belirtildi.

Alman vatandaşı olmayan birçok ihtiyaç sahibinin geri çevrildiği belirtilen haberlerde, bugün gıda fişi almayanların 6 hafta sonra tekrar gelmelerinin istendiği kaydedildi.

Yaşlıların, gıda dağıtımı sırasında fazla sayıdaki "yabancıdan" rahatsız olduğu için bir süredir Alman pasaportu olmayanlara gıda ve yiyecek yardımını durduran derneğin her hafa çarşamba günleri yeni gıda fişi dağıttığı bilgisi paylaşıldı.

- "Muhtaç, muhtaçtır"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel’in konuyla ilgili Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen ile görüştüğünü ifade ederek, çözüm için kentte sosyal faaliyet gösteren kurumlarla göçmen derneklerinin katılımıyla bir toplantı yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Seibert, bu tür derneklerin ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğine işaret ederek, "Muhtaç, muhtaçtır. Bunun için vatandaşlık esas değildir." ifadesini kullandı.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Uyum Bakanı Joachim Stamp da eyalet meclisinde yaptığı konuşmada, davranışlarıyla çevresine zarar verenlerin bu derneklerden çıkartılması gerektiğini ifade ederek, "Topluma, Alman ve Alman olmayan olarak değil, dürüst ve dürüst olmayanlar şeklinde kendimizi tanımlamamız gerektiği çağrısında bulunuyorum." dedi.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Başkanı Horst Seehofer ise Münih'te yaptığı açıklamada, derneğin tutumuna anlayış gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bunu, başka insanlara yardım edenlerin bir yardım çağrısı olarak görmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yardımlarından yaklaşık 6 bin kişinin faydalandığı Essener Tafel derneğinin bir süre önce Alman vatandaşı olmayanlara gıda yardımını durdurması ülkede tartışmalara yol açmıştı.

AA