Almanya’da Giessen İdare Mahkemesi, tarihten örneklerin ‘göçün ölüm ve felakete neden olabileceğini’ gösterdiği gerekçesiyle aşırı sağcı Milliyetçi Demokrat Parti’nin (NPD) ‘Göç öldürür!’ (Migration tötet!) şeklindeki afişinin ‘kısmen gerçeği yansıttığına’ hükmetti.

Almanya’da bir mahkeme, aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokrat Partisi’nin astığı "Göç öldürür!" şeklindeki afişinin "kısmen gerçeği yansıttığına" hükmetti.

LEGAL Tribune Online ve Yazı İşleri Ağı’nın (RND) haberine göre, mahkeme ayrıca afişin ırksal nefret içermediğini belirtti.

Tarihten örnekler veren hâkim Andreas Hofer, ‘yabancılara dostane tavır sergileyen’ Roma İmparatorluğu’nun Kavimler Göçü sonucunda yıkıldığını, bunu Avrupa’dan Amerika kıtasına göçün izlediğini, bunun ise Amerikan yerlileri için ölümcül sonuçları olduğunu kaydetti. 

Hâkim, “Tarihten bu örnekler göçün gerçekten ölüm ve felakete neden olabileceğini göstermektedir” ifadelerine yer verdi. Kararda ayrıca Avrupa’ya ulaşmak için Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden çok sayıdaki sığınmacının da ‘göçün neden olduğu bir diğer ölümcül tehlikeyi’ ortaya koyduğu kaydedildi.

Belediye Kararı temyize Götürüyor

Giessen İdare Mahkemesi’nin kararı tartışma yaratırken, Ranstadt Belediyesi’nin kararı temyize taşıyacağı kaydedil. Tartışmalı afişlerle ilgili nihai kararın Kassel İdare Mahkemesi tarafından gelecek yıl verilmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!