Almanya'nın Wuppertal kentindeki Türklerin kâr payı vaadi ile altınlarını toplayan ardından Türkiye'ye kaçan kuyumcu Adil Tat'ın sefa sürmeye başladığı ortaya çıktı. Kentteki Türklerden notersiz anlaşma yapıp karşılıksız çek vererek altınlarını toplayan Tat'ın, kaçtığı Antalya'nın Serik ilçesinde lüks bir villada yaşadığı, apartman yaptırdığı ortaya çıktı.

DÜKKANINI DEKORE EDİYOR

DOLANDIRICILIK olayının peşine düşen SABAH, lüks otomobiline yüklediği altınlar ile Türkiye'ye kaçan Tat'ın, Serik'te kuyumcu dükkânı açma girişimi içinde olduğunu da tespit etti. Tat'ın yeni dolandırıcılık yapacağı dükkanının şu sıralar dekorasyonu ile ilgilendiği belirtildi. Almanya'daki mağdurlar ise resmi makamlara suç duyurusunda bulundu.

NASIL KANDIRDI?

KUYUMCU Adil Tat, ilde dört kuyumcu dükkanı açıp kendini varlıklı gösterdi. Ardından derneklerle sıkı fıkı oldu. Türkiye'de yatırımlar yaptığını anlatan Tat, insanlardan kâr payı vaadi ile altınlarını topladı. Altınlar karşılığı notersiz geçerliliği olmayan sözde anlaşma imzaladı.
Her yıl 2000 ila 2500 euro kâr payı vaat etti.

İFLAS SÜRECİNDE VURGUN
ADİL Tat, kuyumcu dükkânlarına bir bir iflas verdi ama iflas süreci devam ederken asıl vurgunu yaptı. Önce vaat ettiği kâr payını dağıttı ve daha çok insanı dolandırıcılık sisteminin içine çekti. 5 milyon euroluk vurgun için ince ince hesap yapan Tat, şahsi iflas verip altınlarla birlikte Türkiye'ye kaçtı.

Sabah.de