Almanya'nın Saksonya eyaletinin Bautzen kentinde aşırı sağcılar ile sığınmacılar kavga etti.

Görlitz emniyetinden yapılan açıklamada, polisin Bautzen'in Kornmarkt Meydanı'na geldiğinde büyük bölümü aşırı sağcı 80 kişinin toplandığını gördüğü, şiddet yanlısı bu kişilerin Bautzen'in Almanya’ya ait olduğu yönünde sloganlar attığı belirtildi.

Aşırı sağcıların karşısında da yaklaşık 20 sığınmacının bulunduğu ifade edilen açıklamada, iki grup arasında kavga çıktığı kaydedildi.

Polisin gruplardan meydanın boşaltılmasını istediği fakat sığınmacıların polise şişe, tahta parçaları ve başka cisimler attığı iddia edildi.

Polisin olayda biber gazı ve cop kullandığı, daha sonra sığınmacıların meydandan ayrılığı, ancak aşırı sağcıların sığınmacıları takip ettiği kaydedildi.

Sığınmacıların kaldıkları yurda kaçtığı, polisin de saldırıları önlemek için sığınmacı yurdunu korumaya aldığı ve sığınmacılardan yurdu terk etmemelerini istediği belirtildi.

Yurtta bulunan yaralı bir Faslı sığınmacıyı hastaneye götürmek için çağrılan ambulansın ise aşırı sağcılar tarafından engellendiği ifade edilen açıklamada, bir kez daha çağrılan ambulansın polis eşliğinde sığınmacı yurduna ulaştırıldığı ve yaralının hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Öte yandan bölgede bulunan diğer 3 sığınmacı yurdunun polis tarafından korumaya alındığı ve olaylarla ilgili asayişi bozma ve insan yaralama suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bautzen kentinde daha önce de sığınmacılara karşı şiddet eylemlerinde bulunulmuştu. Şubat ayında bir sığınmacı yurdu kundanlanmış, yangını söndürmeye gelen itfaiye engellenmeye çalışılmıştı. Mart ayında da kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Joachim Gauck aşırı sağcılar tarafından hakarete uğramıştı.

AA