FETÖ üyeleri, bu ülkeler arasında en yoğun ilgiyi ise Almanya'ya gösterdi. Sayıları yüzlerle ifade edilen terör örgütü üyesi Almanya'ya sığınmacı olarak yerleşti. 

DHA'nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre FETÖ, milyonlarca dolarlık ekonomik varlığını Almanya'ya aktardı. Şirket, dernek, vakıf ve okullarla Almanya'da bir güç odağı olmayı hedefleyen FETÖ, ülkeye asker, polis, savcı, hakim olan üyeleriyle aynı zamanda bir istihbarat kaynağı olduğu mesajını da verdi. 

Türkiye'nin kararlılıkla sürdürdüğü yoğun diplomatik çalışmaları rağmen, Almanya'nın terör örgütü FETÖ'ye karşı tutumunun beklenilen seviyede olmadığı belirtildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK'nın Almanya'da bulunan derneklerinin kapatılmasına yönelik bir tavır sergilenmeye başlandığı, ancak FETÖ vakıflarına karşı böyle bir anlayışın sergilenmediğini bildirdi. 

Terör örgütü PKK'nın, Almanya'nın baskısı nedeniyle, bu ülkeden çıkmaya başladığı, Hollanda ve Belçika gibi ülkelere yerleşmeye başladığı da belirtildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız! 

Kaynak: DHA