Bavyera Eyalet İdare Mahkemesi itirazı kabul ederek, Türkiye'nin güvenli olmadığı gerekçesi ile sınır dışı işlemlerini durdurdu.





Deutsche Welle Türkçe gazetesinin haberine göre, Bavyera Eyaleti İdare Mahkemesi’nin, kaçak yollardan Almanya'da gelen Suriyeli bir sığınmacının sınır dışı edilmeye karşı yaptığı itirazı kabul etmesi, AB-Türkiye mülteci mutabakatının işleyişi hakkında yeni soru işaretlerine yol açtı.





Kararda, öncelikle Yunanistan'a sınır dışı edilmesi gereken mültecinin, büyük olasılıkla güvenli ülke statüsündeki Türkiye'ye gönderileceğine dikkat çekilirken, Mahkeme, Türkiye'nin Avrupa dışından gelen mültecilere iyi bir koruma sağlamadığını belirtti.





Suriyeli mülteci, Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve oradan da sahte Bulgar kimliği ile Avusturya'ya gelmiş. Bu ülkeden Almanya'ya giriş yapmak isterken bir otobüste yapılan kontrolde yakalanmıştı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!