Ayrıca belediyeler arası dağılımın dengeli bir şekilde yapılmadığı Brüksel’de, fakirlik seviyesi oldukça yüksek olan belediyelerin başında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Saint-Josse belediyesi gelmekte.

Birçok konuda çeşitli zorluklarla karşılaşan Saint-Josse sakinleri, belediye yönetimi tarafından alınan yeni kararla biraz olsun nefes alabilecek.

Yeni kararla ilgili açıklama yapan Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır “İnşaat yenileme primlerini artırdık, çocukları spor yapan ailelere spor çekleri veriyoruz şimdi de, belediye yönetimi ile vatandaşların belediyeden aldığı idari belgelerin harçlarında indirime gidiyoruz. Böylece Saint-Josse Belediyesi sakinlerinin aile bütçelerine katkı yapmaya devem edeceğiz” ifadelerini kullandı.

14 Aralık’ta belediye meclisinde onaylanacak karar ile belediyeden alınan sertifika, adres değişikliği, belediyeye yazılma, ehliyet gibi idari belgelerde alınan harç, 7 euro’ya indirilecek.

Pasaportlar konusunda, yeni pasaportlar yetişkinler için 101 eurodan 95 euro’ya, 18 yaş altındakiler için ise 61 euro’dan 55 euro’ya düşecek.