İmamoğlu, iklim değişikliği ve mültecilerle ilgili kendisine sorulan sorulara, "Cesarete ve kahramanlara ihtiyaç duymadığımız kalıcı toplumsal mekanizmalar kurarak, şehrimizde yaşayan herkesin entegrasyonu sağlamayı hedefliyorum" yanıtını verdi.

İmamoğlu, C40 etkinliğinin yapıldığı Tivoli Kongre Merkezi'ne geçerek, Hollanda'nın Rotterdam kentinin Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ile bir araya geldi.

Her iki kentin belediye başkanları, birçok konuda iş birliği yapma noktasında görüş birliğine vardı. İmamoğlu, daha sonra zirvenin yapıldığı ana salonda, "Kapsayıcı Bir Gelecek için Cesur Eylemler" başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı. 

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, panel öncesinde İmamoğlu'na başarı dileklerini iletti. Politiken Gazetesi Uluslararası Editörü Michael Jarlner'in yönettiği panelde, İmamoğlu ile birlikte New Orleans Belediye Başkanı Latoya Cantrell ve Barselona Belediye Başkanı Ada Colau da yer aldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!